top of page

TERMÉKEINK

Geoműanyagok minden alkalmazási területre

A geoműanyagok kifejlesztése és alkalmazása a mélyépítési területen, azon belül is a vízépítésnél kezdődött el és terjedt tovább az építőipar minden szegmensébe az anyagok sokrétű alkalmazhatósága miatt. A geoműanyagok megfelelő kiválasztásánál elsődleges feladatunk az alkalmazási terület és a funkció helyes meghatározása. Cégünknél arra törekszünk, hogy minden terméktípusra tudjunk alternatívát kínálni, legyen az nem szőtt vagy szőtt geotextília, lézerhegesztett, extrudált vagy szőtt georács, rézsűvédelmi matrac, geocella, felületszivárgó matrac, aszfaltrács, bentonitos szigetelő lemez, radarral detektálható geotextília, PE fólia és minden egyéb speciális termék, segítve partnereinket a megfelelő terméktípus kiválasztásában.

ZSUGOR%20F_edited.jpg

ÉPÍTŐIPARI PE FÓLIA

Minden építőipari munkafolyamat során előfordul olyan munkafázis amikor polietilén fóliára van szükség. Általában segédanyagként alkalmazható betonozás során, a beton víztartalmának védelmére, azonban takaróanyagként vagy szivárgók kialakításánál víz visszatartására is ideális megoldás.

drénszalag.jpg

Speciális mélyépítési feladatokhoz tudnak megoldást biztosítani azok a geoműanyag termékek, melyekkel nemcsak a kivitelezés válik egyszerűbbé, de a technológia időtartama és költsége is jelentősen lecsökken.

Az általunk kínált speciális geoműanyag termékek:

- függőleges szalagdrén

- víztelenítő geozsák

- kőzúzalékos medervédelmi matrac

- medervédelmi betonmatrac

Detex.jpg

DETEKTÁLHATÓ GEOTEXTÍLIA

A Detex radarral detektálható geotextília beépítése elsősorban vasútépítési területen javasolt a kialakított tükörfelületre az ágyazati réteg alá fektetve. Az utólagos talajradaros ellenőrzéssel így nyomon követhetővé válik a Detex gotextíliára kerülő ágyazat és alépítmény deformációja, vastagságának és szennyezettségének változása. Az alépítményi diagnosztika szükségessége közlekedésbiztonsági, üzemeltetési és gazdaságossági szempontok miatt indokolt, így a Detex radarral detektálható geotextília beépítése lehetővé teszi a biztonságos és előre tervezhető üzemeltetést és a szolgáltatási színvonal növelését.

SPECIÁLIS TERMÉKEK

bentonit beépítés.JPG

BENTONITOS SZIGETELŐ LEMEZ

A bentonitos szigetelő geokompozit, a természetes ásványi agyag szigetelés alternatívája vagy kiegészítése lehet, lényegesen egyszerűbb és gyorsabb beépítési technológiát biztosítva. Savakkal, ásványi sókkal és egyéb agresszív kémiai anyagokkal szemben ellenálló, így hulladéklerakók elsődleges illetve másodlagos szigeteléseként alkalmazható. Ezen kívül alkalmazható élő vizű tavak, folyók vagy azok védműveinek szigeteléseként is.

JUNIFOL.jpg

GEOMEMBRÁN

A mélyépítésben leggyakrabban alkalmazott geomembránok HDPE alapanyagból készülnek, mely lehetővé teszi, hogy a szigetelő lemez extrém vegyi hatások között is 100% védelmet biztosítson a bejutó nedvesség ellen. A HDPE szigetelő lemezek beépítése speciális szakértelmet és eszközöket igényel.

Felületszivárgó.jpg

FELÜLETSZIVÁRGÓ GEOKOMPOZIT

Az épített szerkezetekben jelenlévő víz állagromláshoz és a szilárdság csökkenéséhez vezet, elvezetése pedig folyamatosan megoldandó kihívást jelent. Erre a problémára adott szakszerű megoldás a felületszivárgó kompozit alkalmazása melyet mind vízszintes, mind pedig függőleges irányú vízelvezetésre beépíthetünk.

erózióvédelmi matrac.jpg

ERÓZIÓVÉDELMI MATRAC

Az erózióvédelmi matracot felületi eróziónak közepesen kitett száraz és nedves rézsűk tartós védelmére javasoljuk. A háromdimenziós monofil szálakból készült térhálós matrac nagy szálsűrűsége által mesterséges gyökérzetet képez a talajban, nyitott szerkezete pedig elősegíti a növényzet megerősödését, erős alapot biztosítva a növénytakaró gyökérzetének.

geocella.jpg

GEOCELLA

A geocellát elsősorban rézsűfelületek felső talajrétegének stabilizálására tervezték, ahol a hagyományos erózióvédelem már nem nyújt kellő segítséget. A geocella magas szakítószilárdsága lehetővé teszi a part- és medervédelmi alkalmazást is, ebben az esetben a cellák feltöltése kővel történik megakadályozva a kimosódást és biztosítva a vízáramlást a megerősített réteg síkjában.

Fűtex.jpg

GYEPNEMEZ

A csapadék erózió a rézsűfelületeken leginkább az építés idején okozhat problémát, amíg a növényzet nem erősödött meg annyira, hogy kellő természetes védelmet biztosítson a lezúduló eső kimosó hatása ellen. A gyepnemez lankásabb rézsűfelületek erózióvédelmét segíti amíg a benne lévő fűmag teljes felületen kinő és megerősödik.

aszfaltrács.JPG

ASZFALTRÁCS

Az útburkolatok elhasználódása, alakváltozása és a felületén vagy a szerkezetében megjelenő repedések, használati, teherbírási illetve élettartambeli problémákat okoznak. A repedéseken beáramló nedvesség az időjárás és a folyamatos terhelés hatására tovább erodálja a pályaszerkezetet, melyre megoldás a megfelelő típusú aszfaltrácsok beépítése.

Georácsok.jpg

GEORÁCS

A georácsok egyetlen funkciót töltenek be, mely az erősítés, ezzel a tulajdonságukkal tudnak húzófeszültséget biztosítani a gyenge szilárdságú talajoknak. Alkalmazhatók altalaj erősítésre, ebben az esetben jellemzően kétirányban teherviselő (biaxiális), illetve talajtámfal építése esetén egyirányban teherviselő (uniaxiális) georács beépítését javasoljuk.

Szőtt_geotextília.jpg

SZŐTT GEOTEXTÍLIA

A szőtt geotextíliák egymagukban ötvözik a nem szőtt geotextíliák széleskörű alkalmazhatóságát kiegészítve azt az erősítő funkcióval. Leginkább azokon a területeken javasolt a beépítése, ahol szükség van a geotextília jelentős mechanikai szilárdságára, elsősorban gyenge teherbírású altalajok megerősítésére apró szemcsés feltöltés mellett, illetve vízépítési munkáknál ahol fontos a magas szakító szilárdsági érték a nagy vízáteresztő képesség mellett.

Nem_szőtt_geotextília.jpg

NEM SZŐTT GEOTEXTÍLIA

A nem szőtt geotextília a teljes geoműanyag spektrumon az a termék, melyet szinte minden alkalmazási területre és funkcióra tudunk alkalmazni. Az általunk kínált nem szőtt geotextíliák területi sűrűségét tekintve 85-2.000 g/m2 súlyúak, alapanyagában 100% PP, PES, kevertszálas PP/PES, és újrahasznosított alapanyagból készülnek,

ehhez kapcsolódóan különböző mechanikai paraméterekkel rendelkeznek.

Termékek: Products
bottom of page