top of page

ASZFALTRÁCS

Funkció: Elválasztás, Erősítés

Az aszfaltrácsok típusát az útburkolat szerkezete, rétegrendje és a rétegekben beépített helyük határozzák meg a forgalmi terhelésből adódó igénybevételek nagysága mellett. A leggyakrabban alkalmazott aszfaltrács típusok a bitumen bevonatú, hordozó réteg nélküli üvegszálerősítésű termékek elsősorban felújításokhoz vagy útpálya szélesítésekhez alkalmazva, amennyiben az aszfaltrács a visszamart kopóréteg alatti meglévő aszfaltrétegre kerül. A másik gyakran alkalmazott típus a hordozóréteggel rendelkező üvegszálerősítésű aszfaltrács, melyet általában új pályaszerkezet kialakításánál építenek be, rugalmas alapszerkezetre terítve. Ebben az esetben a cementes fogadófelület miatt szükséges nagyobb tapadófelületet létrehozni, ezt segíti az aszfaltrácson elhelyezkedő hordozóréteg.

Az általunk forgalmazott aszfaltrácsok:

  • üvegszálerősítésű aszfaltrács bitumen bevonattal, hagyományos és öntapadó kivitelben is (50/50, 100/100 kN/m szakító szilárdsági értékkel),

  • üvegszálerősítésű kompozit aszfaltrács, nem szőtt geotextília hordozóréteggel, tűzött és ragasztott kivitelben (50/50, 100/100 kN/m szakító szilárdsági értékkel).

Amennyiben nem rendelkeznek pontos paraméterekkel a keresett geoműanyagot illetően, minden esetben kérjék kollégáink szakértő segítségét a megfelelő aszfaltrács kiválasztásával kapcsolatban.

aszfaltrács beépítés.JPG
bottom of page