top of page
M35_dr%C3%A9nszalag_2_edited.jpg

FÜGGŐLEGES DRÉNSZALAG

A magas töltések konszolidációs idejét jelentősen meggyorsíthatjuk a vertikális drénszalagok alkalmazásával. A terepi talajszerkezet ismeretében, meghatározott raszter kiosztással és tűzési mélységgel építhető be speciális kotróra szerelhető tűzőtornyok alkalmazásával, melynek magassága megegyezik a telepítés mélységével.

A drénszalag szerkezeti kialakításánál a szabadalmaztatott, speciális vízelvezető magszerkezet és a nem szőtt geotextília egyedi kombinációja több mint 50% -kal növeli a vízáramlási képességet, így a konszolidáció hatékonyságát, összevetve más technológiákkal.

VÍZTELENÍTŐ GEOZSÁK

A geozsákos víztelenítési technológia alkalmazása azokon a területeken javasolt, ahol a kitermelt zagy vagy iszap elszállítása és kezelése, a nagy folyadéktartalma miatt költséges lenne. 

A  geozsák sajátságos szövetszerkezete az iszap  szárazanyag tartalmát a zsák belsejében összegyűjti, a nem szennyező folyadék pedig könnyedén távozik zsák pórusain keresztül és visszajuttatható a környezetbe. Szennyező anyag kezelése esetén a technológia folyamat zárt rendszerben történik, elkülönítve a kijutó veszélyes folyadékot.

 

Ezzel a technológiával a kezelendő és szállítandó iszapmennyiség nagyságrendileg lecsökken, mellyel együtt a szállítási és kezelési költség is töredéke az eredetinek.

geozs%C3%A1k_edited.jpg
Enkamat%20A20-picture_edited.jpg

KŐZÚZALÉKOS MEDERVÉDELMI MATRAC

Az Enkamat A20 kiváló minőségű poliamidból (PA) készült erős, nyitott szerkezetű, háromdimenziós matrac. A 3D szálszerkezet 2-6 mm-es bitumenkötésű kőzúzalékkal telített, így a matrac súlya 20 kg/m2, vízáteresztő képessége pedig 30 mm/s 100 mm csapadékintenzitásig.

Az Enkamat A20 azonnali erózió elleni védelmet biztosít akár nagy vízsebesség, akár kisebb hullámverések esetén is, lehetővé téve a növényzet megtelepedését a teljes felületen. Folyópartok, tározók, árvízvédelmi töltések, épített csatornák medervédelmére tökéletes és azonnali megoldást biztosít.

MEDERVÉDELMI BETONMATRAC

A szilárd burkolatú medervédelem alkalmazása minden olyan esetben javasolt, ahol erős sodrásra vagy hullámzásra lehet számítani és nem követelmény a vegetáció megtelepedése. Beépíthető kikötők, műtárgy alaptestek és csővezetékek védelmére illetve torkolati beömlő művek csatlakozásánál ahol megnövekedik az áramlási sebesség.

Az Enka®Mattress előregyártott geotextília matracok, gyári méretben vagy a projekt paraméterei szerint egyedi méretben is beszerezhetők. Az előre legyártott matracokat a helyszínen megfelelően rögzíteni kell és folyékony betonnal feltölteni. A megszilárdult matracon a víz nem tud átszivárogni, így kialakul egy erős védelmi réteg.

medervédelmi matrac.jpg
Víztelenítő geozsák

Víztelenítő geozsák

bottom of page